Taip Bahan Carian

Saturday, July 30, 2011

Cara Tutup Akaun Facebook

Facebook ni kalau digunakan secara baik, baik lah ia... seperti;
Menyebarkan Dakwah
Menghubungkan Sahabat Lama
Membuat Bisness Online
Mendekatkan Ahli Keluarga Yang Jauh Di Mata

Kadang-kadang facebook ni membosankan, ramai kaki spam masuk. :(
ade juga yang masuk facebook kita skodeng sana-sini, curi gambar-gambar... :(
ade sesetengah tu pula, kerana facebook suami isteri bergaduh, pertunangan terputus, gara-gara cemburu.

antara-antara yang saya sebut ni, pengalaman kawan-kawan la.. ramai tanya cara nak tutup

Puas cari cara nak tutup akaun Facebook... last-last jumpa juga. :)
Sebelum ni ade kat tetapan akaun. sekarang dah ubah lak...

Cara tutup akaun facebook. 

Pertama klik akaun (di bahagian atas kanak skrin)


Kedua, klik "Tetapan Akaun"


Ketiga, klik "keselamatan" dan dibawah Security Settings, klik "Deactivate your account"


lepas tu... dia akan minta password, so masukan jerr.

dan yang terakhir dia akan minta taip semula perkataan yang di beri untuk pengesahan... selesai

2 comments:

Cinta Misteri said...

Btul tue wanie. kalau tak yea yea facebook ni mmg byk keburukan dpd kebaikan. tapi kalau digunakan dgn cara yg btul, faedahnya byk.
Hurmmm....wallahua'lam

Akak pown pernah entry pasal Facebook=Mukabuku nie;
http://cintaitumisteri.blogspot.com/2011/05/muka-buku.html

ymn said...

actually acct facebook tak tutup . cuma x aktif jer :p

bila login balik guna email tu . ..even after 5 bulan pun still boleh guna lagi akaun tu.


anyway slmt berpuasa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FeedBurner FeedCount

Followers

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Subscribe Now: poweredby

Powered by FeedBurner