Taip Bahan Carian

Monday, February 28, 2011

Cara Unblock Facebook di Office

hehehe... sesetengah opis, dia org block facebook. :(
tapi sebenarnya ada cara untuk unblock facebook ni.. bagi sape-sape yang urgent perlu buka juga facebook. Boleh guna server-server dibawah ni... buka jer link. kalau keluar forbidden web tak pe, terus accept jer.. selamat mencuba

https://www.upload.facebook.com/

tak boleh juga? emmm try ni lak

https://www.vtunnel.com/

tak boleh juga? power betul la sistem security opis ko org.. :D

ok tak pe, try ni pula

1.masuk kat google then search "selamat datang ke facebook" klik enter
2.login id dan pwd anda kemudian akan keluar URL ini "https://login.facebook.com/login.php?login_attempt=1"
3.edit URL ni kpd:"https://www.beta.facebook.com/login.php?login_attempt=1"
4.log in id dan pwd anda...dan layarilah facebook mcm biasa

atau copy paste jer link ni https://www.beta.facebook.com/login.php?login_attempt=1

tak boleh juga?!!!


Pakai website proxy:
http://hidemyass.com/
Taip facebook URL dlm kotak tu & tekan ENTER.



tak pun guna link ni

http://unblockanything.com/

atau

http://www.vectroproxy.com/



Atau

try nie..
biasernyer http://www.facebook.com...
skrg korang tambah `s` kat http tue.. cth : https://www.facebook.com
tp setiap kali nak tukar page kat fb tue.. dier akan block balik, korang cume perlu tambah balik `s` yg kat http:// tue..

Update: rujuk entry unblock laman website yang disekat

Selamat mencuba...

2 comments:

Anonymous said...

tetap xleh....

Anonymous said...

kalau telah di block melalui modem/router still boleh ke??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FeedBurner FeedCount

Followers

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Subscribe Now: poweredby

Powered by FeedBurner