Taip Bahan Carian

iklan adnow

loading...

Tudung Kanak-Kanak

Tudung kanak-kanak

Rabu, 25 Julai 2012

Bonus Raya Kakitangan Awam 2012


PUTRAJAYA: Sebanyak 1.27 juta kakitangan awam akan mendapat duit raya apabila kerajaan mengumumkan bonus setengah bulan gaji atau minimum RM500 yang dibayar pada pertengahan bulan ini.

Selain itu, kerajaan mengumumkan berita gembira untuk 590,000 pesara kerajaan yang akan menerima Bayaran Khas Kewangan sebanyak RM500.

Ia diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak semalam sebagai menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara. Pembayaran bonus dan Bayaran Khas Kewangan itu membabitkan anggaran perbelanjaan sebanyak RM2 bilion.
“Kerajaan berharap ia meringankan beban penjawat awam dan pesara kerajaan serta membantu mereka membuat persediaan menyambut Aidilfitri.

Ini menunjukkan kerajaan sentiasa prihatin dan sangat menitikberatkan kebajikan penjawat awam dan pesara kerajaan. Pemberian ini juga penghargaan kerajaan kepada seluruh penjawat awam,” katanya.

Umat Islam dijangka menyambut Aidilfitri pada 30 Ogos ini. Ini adalah kali ketiga berturut-turut penjawat awam dan pesara mendapat duit raya. Pada tahun lalu dan 2009, kerajaan memberikan Bantuan Khas Kewangan kepada kedua-dua kumpulan itu sebelum 1 Syawal.

Sabtu, 21 Julai 2012

Download Lagu Free: Hot MP3 Downloader 3.3.1.2 Full Patch


Selain Super MP3 Download Pro 4.8.3.8 Full Version, Sebuah aplikasi juga sesuai digunakan untuk memuat turun jutaan lagu iaitu Hot MP3 Downloader 3.3.1.2 Full Patch.

Hot MP3 Downloader 3.3.1.2 Full Patch adalah aplikasi untuk memuat turun muzik MP3 untuk anda yang dapat mencari dan memuat turun lebih dari 100 juta muzik yang sedia untuk PC dan peranti portable yang lain seperti iPod, iPhone, dll.

Hanya tinggal masukkan keyword seperti title lagu atau nama artis maka link download dari muzik MP3 yang sedang anda cari sudah tersedia dan mendapatkan seluruh genre muzik panas yang lengkap yang siap untuk di download.



 Key Features Hot MP3 Downloader 3.3.1.2 Full Patch:

  •     100 MILLION MP3 Available
  •     Over 100 million mp3 waiting for your discovery and download.
  •     Show You the Top 100 HIT SONGS
  •     Recommend USA AIRPLAY HOT 100 every week.
  •     14 Catalogs, Versatile Styles
  •     Various catalogs for your favorites, such as Jazz, R&B, classical, pop, indie, etc. Quick search supports.
  •     Shut out Any Malware
  •     Guaranteed to eliminate any form of malware (viruses, spyware, adware, etc). Only safe and clean files.
  •     Higher Bitrate, Better Sound Quality
  •     Provide you better music at a higher bitrate of up to 320kbps.
  •     Support iPod, iPhone and All Other Digital Players
  •     Hot MP3 Downloader is compatible with any digital players: iPod, iPhone, PSP, PDA, cell phone, etc.



Download Lagu Percuma dengan Super MP3


Super MP3 Download Pro 4.8.3.8 Full Version merupakan software yang digunakan untuk memuat turun berjuta-juta MP3 dari internet dengan cepat dan tepat.

Dengan Super MP3 Download Pro 4.8.3.8 Full Version kita dapat dengan mudah mencari MP3 kegemaran kita kemudian memuat turunnya ke hard disk tanpa perlu mencari-cari di website-website yang belum tentu link downloadnya benar.

Anda juga boleh memainkan MP3 lebih dahulu sebelum memuat turunnya.

Dengan Super MP3 Download Pro 4.8.3.8 Full Version anda hanya perlu menaip judul lagu atau nama penyanyinya, dan dengan sekejap sudah sedia link-link dari MP3 yang kita cari tersebut yang siap untuk dimuat turun.



Isnin, 9 Julai 2012

Ebook Panduan Puasa Ramadhan

Semua dah ganti guasa yang lalu ke? kalau dah bagus lah
Selamat Menyambut Ramadhan 2012
Semoga Bulan Ramadhan pada tahun ni, lebih rahmat dan lebih berkat Allah SWT.

Untuk adik-adik yang baru nak mula belajar pausa tu, bolehlah download ebook panduan puasa. Yang dewasa pun boleh juga download untuk tambahkan pengetahuan..



Antara tajuk-tajuk yang terdapat dalam ebook panduan puasa ramadhan adalah;

PUASA
Ertinya
Dalil
Wajib Puasa
Sah Puasa
Rukun Puasa
Membatalkan Puasa
Pantang-larang puasa
Sunat-sunat Puasa
Golongan Yang Harus (Dibenarkan) Berbuka Puasa
Bacaan Niat Puasa
Bacaan Hendak Berbuka Puasa

SEMBAHYANG TARAWIH
Hukum Sembahyang Tarawih
Waktu Sembahyang Tarawih
Rakaat Sembahyang Tarawih
Lafaz Niat Sembahyang Tarawih
Rukun Sembahyang Tarawih

SEMBAHYANG WITR
Sembahyang Sunat Witir

Petikan hadith-hadith mengenai puasa dari Sahih Bukhari dan Sahih Muslim
Kelebihan Ramadan
Kelebihan berpuasa
Akhlaq sewaktu berpuasa
Kelebihan bersahur
Kelebihan menyegerakan berbuka
Kelebihan Sembahyang Tarawih dalam bulan Ramadan
Kelebihan Lailatulqadar dan galakan untuk mencarinya
Ganjaran untuk amalan yang dilakukan pada malam Lailatulqadar
Beri’tikaf pada sepuluh hari terakhir Ramadan
Menambahkan amal ibadah pada sepuluh hari terakhir Ramadan
Makan dan minum kerana terlupa tidak membatalkan puasa
Tidak Batal Puasa Orang Yang Bangkit Dari Tidur Di Waktu Pagi Dalam Keadaan Berjunub
Janganlah berpuasa sehari dua sebelum Ramadan

KELEBIHAN SEMBAHYANG SUNAT TARAWIH


"Wahai orang-orang yang beriman, diwajibkan berpuasa atas kamu sebagaimana diwajibkan atas umat-umat yang terdahulu sebelum kamu, semoga kamu bertakwa" (Surah al-Baqarah:183)


Download 


Selamat Berpuasa...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FeedBurner FeedCount

Pengikut

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Subscribe Now: poweredby

Powered by FeedBurner