Taip Bahan Carian

iklan adnow

loading...

Tudung Kanak-Kanak

Tudung kanak-kanak

Rabu, 22 Februari 2012

Cara Remove Timeline Facebook

hihihi.. akhirnya ade juga cara nak remove timeline yang memeningkan kepala. Setelah ramai yang komplen pasal timeline yang tak boleh ditukar, kini dah boleh tukar dengan mudah!

caranya, layari www.timelineremove.com


kliklah, mana-mana icon sama ada mozilla, Chrome atau internet explorer.


Klik Install Now

selesai............

Selamat mencuba :)

Isnin, 6 Februari 2012

Tutorial Cara Pasang Chatting Room di Blog



Laman sembang, Shoutbox, Chatting salah satu elemen penting dalam blog. Tujuannya untuk memeriahkan blog, forum, atau website. Selain tu, dari sudut SEO  ia juga adalah digunakan untuk meningkatkan traffic blog dengan cara blogwalking.

Fibox adalah salah satu Shoutbox yang terbaik masa ni. Fibox adalah platform sembang yang PERCUMA. Sebelum saya cite tentang fibox chat, jom kita tempek Fibox chat kat blog, forum, atau web dahulu. caranya.....

1. Buka laman fibox.ws

2. Daftar dengan klik "Sign Up" atau klik "Get your own fibox"


3.  Bila dah klik, akan keluarlah paparan seperti dibawah.
     Ada dua cara anda untuk daftar ; i.  Isi sahaja maklumat yang diminta dan klik continue.  ATAU
                                                        ii. Klik "Login with facebook"


4. Bila dah daftar.. buka email anda untuk klik pengesahan.

5.Pastu Login dengan masukkan email dan password yang anda telah daftarkan.


6.  dan paparan seperti dibawah akan keluar.. klik jer "Setting"


7. nah... copy lah script yang diberi dan tempek kat blog anda di Gadget html



Selesai.... ;)


ok sekarang saya nak bagitau ape yang best dengan fibox chat ni. Sebenarnya selain dari menukar warna, kita boleh masukan aminasi-aminasi dalam fibox chat. selain tu kita juga boleh haramkan mana-mana blog dari memasuki blog kita. lagi kita juga boleh menapis kata-kata lucah, kurang hajar, maki hamun dan yang setaraf dengan nya... caranya? lakukan tetapan di tab settings.



Selamat mencuba...

Khamis, 2 Februari 2012

Cara Kesan Pencuri Wifi Anda


Sebenarnya banyak software untuk curi password wifi di pasaran. Tapi entri ni bukan nak ajar crack atau hack password wifi jiran. kekeke...

Apa yang saya nak kongsikan disini adalah cara untuk mengesan wifi kita telah dicuri dan seterusnya cut line pencuri tersebut.

Caranya mudah jerr... download software Wireless Network Watcher.

Wireless Network Watcher adalah suatu utiliti yang boleh mengimbas rangkaian wayarles kita dan memaparkan senarai semua komputer serta peranti yang disambungkan ke rangkaian wifi kita.

Senang cite kita boleh tahu alamat IP, MAC address, dan jenis komputer pencuri tersebut. Semua butiran-butiran tu pula, kita boleh simpan dalam bentuk  html / xml / file csv / teks dan sebagainya.

Wireless Network Watcher hanya sesuai bagi Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003/2008, Windows Vista, and Windows 7

Selamat mencuba..... ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FeedBurner FeedCount

Pengikut

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Subscribe Now: poweredby

Powered by FeedBurner