Taip Bahan Carian

iklan adnow

loading...

Tudung Kanak-Kanak

Tudung kanak-kanak
............................................................

Ahad, 14 Ogos 2011

Tutorial Cara Lihat Friend Request Facebook Yang Belum Approve

Nasi tak dingin pinggan tak retak,
        Engkau tak ingin aku tak hendak.


Ehem,, ehem pantun la pula, lebih kurang mcm tu la..

kadang-kadang bila kita add rakan sistem facebook tidak benarkan kerana kita terlalu ramai add kawan. macam gambar dibawah

emmm :(
ok antara sebab kenape sistem tak benarkan salah satunya, sebab anda mempunya i kawan yang tak mahu approve anda sebagai kawan.

so ape lagi, macam pantun tadi... "Engkau tak ingin aku tak hendak." batal kan jer request ( permintaan) sebagai kawan.

Persoalan yang timbul... Siapakah yang tak approve friend request?

ok, Aplikasi percuma yang saya nak terangkan ni, kita boleh lihat semua friend request yg belum di approve



Cara membatalkan permintaan sebagai kawan.

Langkah 1.  Pertama pergi ke aplikasi " friendrequests " iaitu dengan klik
http://apps.facebook.com/friendrequests/

Langkah 2.  Benarkan / approve permission ke akaun facebook anda.


Langkah 3. Bila kita benarkan aplikasi tersebut, dia akan keluar paparan macam dibawah;




ha... tu lah kawan2 yang tak nak approve anda sebagai kawan (Pending Friend Request).

Keputusan ditangan anda, sama ada nak ingatkannya semula, dengan klik "Send a Reminder " ( yer la,,, maybe dia pun lama tak buka facebook) ATAU batalkan permintaan sebagai kawan.

Untuk membatalkan permintaan jadi rakan (Cancel Friend Request), anda hanya klik "Remove Request"
Apabila  anda klik "Remove Request", paparan seperti dibawah akan muncul



Turunkan skrin, lihat dibahagian kiri bawah, dan klik "Batalkan Permintaan Rakan"
Langkah 4.  Selepas klik... tutup tab tersebut.


Langkah 5.  Akhir sekali klik "Refresh"... selesai,


Selamat mencuba....


2 ulasan:

Diha Hasan berkata...

application tu tgh rebuild.
aduhhh xpelah aku bookmark page ko ni, esok2 bleh try lg.

thankss k! ;D

Blogger berkata...

Are you looking for free YouTube Subscribers?
Did you know you can get them ON AUTOPILOT AND TOTALLY FOR FREE by registering on Like 4 Like?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FeedBurner FeedCount

Pengikut

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Subscribe Now: poweredby

Powered by FeedBurner