Taip Bahan Carian

iklan adnow

loading...

Tudung Kanak-Kanak

Tudung kanak-kanak
............................................................

Jumaat, 24 Jun 2011

Item Yang Diperlukan Oleh Hacker Facebook




Tahukah anda bahawa setiap hari, terdapat 1,930,000 link tentang hack facebook tersenarai di carian google.  Jika kita search di google terdapat 137 juta link tentang hacking Facebook....huh, banyak tu


Terdapat banyak tips, atau cara untuk elak facebook anda dari digodam, diceroboh atau password anda dicuri.

Jangan Dedahkan Email Anda...

Pada pendapat  saya perkara yang penting sekali adalah jangan sesekali dedahkan emai anda di facebook anda atau kepada sesiapa sahaja.

Ini kerana, hampir semua cara atau tutorial hack facebook adalah memerlukan emai mangsa.

Ini bermakna walaupun anda ubah password setiap saat  pun, hacker masih boleh mencuri password anda.

Ada sesetengah tips mengatakan kita perlu menggunakankan password yang kuat seperti aliabu*&$@# . Bagi saya tiada guna password anda sekuat mana pun, kerana dengan software mereka, password anda akan diperolehi dalam masa 1 minit sahaja.

Password yang kuat adalah hanya untuk mengelak akaun anda dari dicuri oleh rakan atau orang yang terdekat sahaja. Itu pun mereka menggunakan cara atau kaedah cuba try... dan cuba lagi.

Contoh Hacking

Berikut adalah salah satu laman berbayar yang digunakan oleh hacker untuk mencuri password anda. (url webnya saya tak nak beritahu hihihi)


Penggodam akan memasukan email mangsa



Butiran yang diperlukan oleh web tersebut



 Langkah seterusnya, Security code diberi, 
hacker akan memasukan kode tersebut untuk decrypt password facebook mangsa


 Seterusnya

Langkah terakhir.... dan hacker berjaya mencuri password anda..!

Jangan lupa.. klik  Suka untuk sebar-sebarkan nya.. :) Thanks

Ahad, 19 Jun 2011

Mitos Dan Fakta Anak Kembar


Rasa senang ketika tahu akan mendapatkan bayi kembar biasanya diiringi mitos-mitos yang pelik.

1. Siapakah adik yang sebenar?
Mitos yang mengatakan, bayi kembar yang lahir (keluar dari rahim) lebih dulu adalah adiknya, bukan abang atau kakak. Alasannya, karena si abang atau kakak lah yang "membantu" adiknya untuk keluar.

Padahal, dunia sains sepakat menyatakan, bayi yang lahir lebih dulu (berdasarkan tanggal dan waktu) adalah abang/kakak, berikutnya barulah si adik.

2. Si baik dan Si jahat
Dalam mitologi lama, si kembar selalu digambarkan sebagai si baik dan si jahat, atau pemimpin (biasanya yang lebih tua) dan pengikut. Katanya, ini terjadi karena salah satu dari mereka jenuh selalu dikait-kaitkan hingga ingin lebih unggul dari kembarannya, serta ingin mendapatkan perhatian lebih dari orang tua dan orang di sekitarnya.

Padahal, tidak pernah ada bukti ilmiah yang menunjukkan kalau keperibadian kembar sebagai bentuk jenis persaingan. Yang biasanya terjadi, anak kembar justru memiliki keperibadian dan bakat yang unik serta selalu ingin saling melengkapi. Misalnya, yang satu pintar di bidang akademik, yang lain lebih hebat di olahraga.

3. Anak kembar tidak boleh satu sekolah karena boleh mengganggu prestasinya
Ada beberapa sekolah yang menerapkan peraturan standard bahwa anak kembar tidak boleh ditempatkan di kelas yang sama. Alasannya, agar anak dapat mengembangkan identiti independen mereka dan tidak tergantung kembarnya. Malah, alasan lainnya lebih pelik, yaitu menjauhkan dari kemungkinan keduanya akan gagal jika berada di kelas atau sekolah yang sama.

Beberapa ahli justru menyarankan anak kembar untuk selalu bersama agar karakter, emosi, dan pertumbuhannya dapat berkembang lebih baik. Jika pemisahan dilakukan, maka hal itu malah dapat merosak pengalaman pendidikan mereka. Dari sisi psikologis, setiap anak kembar biasanya merasa selesa berada berhampiran kembarnya. Ketika salah satu dari mereka menghadapi masalah (pelajaran atau persahabatan), tentunya mereka akan lebih mudah untuk saling mendukung.

Yang jelas, orangtua yang memiliki anak kembar harus mempertimbangkan dan mengevaluasi pemilihan sekolah yang boleh memajukan kemampuan tiap-tiap anak, termasuk dinamik hubungan dan individu gaya belajar anak. Caranya, kenali keperluan dan keperibadian anak kembar Anda, juga hubungan mereka berdua. Selanjutnya, ajak mereka berdiskusi mengenai pilihan sekolahnya. Apakah ingin sekolah di tempat yang sama atau yang berbeza?

4. Jika salah satu anak kembar sakit, saudara kembarnya pasti sakit juga
Inti dari mitos ini adalah anak kembar mempunyai kemampuan telepati. Contoh lainnya adalah jika yang satu tidak boleh menyelesaikan perkataannya, yang lainnya akan mampu membaca pikiran kembarannya dan menyelesaikan perkataannya. Ini terjadi karena anak kembar memiliki "bahasa kod" yang tidak dimengerti orang luar selain mereka sendiri atau idioglossia. Kemampuan ini timbul karena kedekatan emosional mereka sudah dimulai sejak sembilan bulan berada di rahim yang sama, yang begitu lahir dan tumbuh pun mereka selalu bersama.

Akan tetapi, hal yang hampir serupa juga boleh terjadi pada suami-isteri, saudara dekat, teman baik (yang memiliki kesamaan genetik ekstrem).



5. Bayi kembar tidak boleh menerima susu ibu eksklusif, ibu harus memilih salah satu
Menyusui bayi kembar memang penuh cabaran, tetapi bukan tidak mungkin dilakukan. Untuk kembar dua, jika memungkinkan, Anda boleh menyusuinya bersamaan. Namun kalau tidak memungkinkan atau anak kembarnya lebih dari dua, sebelum jam menyusui, peraslah susu badan Anda dengan menggunakan alat pemeras susu badan manual atau elektrik dan menampungnya di botol-botol yang sudah dipersiapkan.

Saat waktu menyusui tiba, Anda tetap boleh menyusui anak-anak bersamaan (yang satu langsung ke payudara Anda, yang lainnya dengan botol), tanpa salah satu di antara mereka menangis terlebih dahulu karena kelaparan. Mintalah bantuan orang-orang di sekitar Anda untuk memudahkan kegiatan ini. Satu lagi, miliki buku untuk mencatat siapa yang mengisap payudara pertama kali dan siapa yang minum terakhir agar tidak lupa atau tertukar.

6. Hanya lelaki (yang terlahir kembar) yang dapat menurunkan gen kembar

Tiap-tiap generasi, sama ada lelaki atau perempuan, dari keluarga tertentu yang memiliki peluang sama dalam melahirkan bayi kembar. Peluang akan semakin besar jika memang ada salah satu dari suami atau isteri yang memiliki gen kembar.

Kemungkinan memiliki anak kembar biasanya juga boleh terjadi karena perempuan mengalami pelepasan sel telur secara berlebihan atau hiperovulasi. Pada akhirnya, hiperovulasi boleh menurun pada anaknya yang berjenis kelamin perempuan.

7. Hanya anak kembar yang boleh memiliki keturunan kembar
Kehamilan kembar memang sangat mungkin terjadi pada pasangan yang memiliki keturunan kembar. Namun, pada era ilmu kedokteran yang sudah semakin maju, sudah tersedia obat pemicu tumbuh-kembang sel telur (biasanya yang memiliki masalah fungsi indung telur/ovarium).

Pada kes ini terjadi pematangan dan pelepasan sel telur lebih dari satu yang kemudian dibuahi lebih dari satu sel sperma juga, hingga kehamilan kembar itu terjadi. Pembuahan dapat terjadi secara alami di dalam saluran telur atau di laboratorium pada kes bayi tabung.

8. Anak kembar yang terpisah dari ibu mempunyai badan yang lebih pendek
Jika tinggi badan anak tidak setinggi ibunya, maka yang lebih logis adalah jika hal itu disebabkan gen bawaan dari orangtuanya, kurangnya asupan nutrisi, dan stres. Meski demikian, anak yang tidak dipisahkan dengan ibunya tentu akan mendapatkan perhatian lebih baik, dari segi fisik atau mental. Dengan demikian, masa tumbuh kembangnya boleh dilalui dengan optimal.

Khamis, 16 Jun 2011

41 Laman Web Kerajaan dan Agensinya Diserang dan Digodam


Sekurang-kurangnya 41 laman web kerajaan dan agensinya diserang dan digodam mulai awal pagi hari ini oleh penggodam yang membalas tindakan sekatan kerajaan ke atas beberapa laman sesawang perkongsian fail.

Menurut kenyataan akhbar Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) sekurang-kurangnya 51 laman web diserang dan 41 berjaya digodam.

Laman SKMM - www.skmm.gov.my. juga diserang tetapi tidak berjaya.

“Pemantauan kami terhadap situasi itu mendapati berlaku penurunan tahap serangan menjelang 4 pagi tadi dan selepas penilaian lanjut, kami mendapati ia hanya memberi kesan kecil terhadap pengguna di Malaysia," menurut kenyataan SKMM.

Bagaimanapun, SKMM tidak menyatakan laman web yang menjadi sasaran serangan.


Bermula pagi tadi penggodam yang menamakan kumpulan mereka sebagai Anonymous, menyenaraikan tidak kurang 18 laman web kerajaan yang didakwa telah diserang oleh DDoS (Distributed Denial-of-Service) ataupun dipadamkan sementara oleh pentadbirnya.

Tinjauan Malaysiakini sehingga jam 9 pagi ini mendapati tidak kurang sembilan laman web, termasuk portal rasmi kerajaan Malaysia MyGovernment (www.malaysia.gov.my), masih tidak dapat dilayari.

Antara laman web kerajaan dan agensinya yang tidak dapat dilayari:
  •     SabahTourism.com
  •     ASEAN connect
  •     Bomba
  •     Perbendaharaan Malaysia
  •     Parlimen Malaysia
  •     JobsMalaysia
  •     Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan
  •     Majlis Sukan Negara
Menurut beberapa pelayar yang sempat merakamkan laman web kerajaan yang digodam itu berkata kumpulan itu juga menukar kenyataan di laman-laman berkenaan.


“Salam Malaysia, kami telah menyaksikan penapisan internet yang dilakukan oleh kerajaan Malaysia yang menyekat laman seperti The Pirate Bay dan WikiLeaks. Malaysia adalah antara kerajaan di dunia ini yang paling ketat mengenakan tapisan, hingga sanggup menghalang akses kepada filem dan rancangan televisyen.

“Tidak ada alasan bagi sebarang bentuk penapisan. Awak hanya cuba merampas hak asasi manusia. Internet diadakan untuk kebebasan dan tanpa rasa gentar kepada kerajaan mahupun campur tangannya. Jangan fikir tidak ada orang yang sedar apa yang awak lakukan,” menurut kenyataan dalam bahasa Inggeris itu lagi.

Tambahnya lagi, serangan itu sebagai tanda dan amaran serta peluang bagi mendengar idea pihak lain. Pengodam juga berkata mereka mempunyai tanggungjawab bertindak pantas dan tanpa belas kasihan.

Minggu lalu Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia mengumumkan bahawa 10 laman web termasuk Pirate Bay dan Megaupload telah disekat kerana mencabuli undang-undang hak cipta.


Beberapa laman web Malaysia mula digodam

KUALA LUMPUR 15 Jun - Agensi CyberSecurity Malaysia mengesahkan beberapa laman web di negara ini mula digodam selepas satu kumpulan bergelar anonymous yang mendakwa berpangkalan di luar negara mengancam mengganggu portal rasmi kerajaan di alamat www.malaysia.gov.my.

Aktiviti itu didapati bermula hari ini walaupun kumpulan tersebut mengancam akan memulakannya pada pukul 3.30 pagi Khamis waktu Malaysia atau 7.30 malam waktu Greenwich Mean Time (GMT).

Ketua Pegawai Eksekutif CyberSecurity, Leftenan Kolonel Datuk Husin Jazri bagaimanapun tidak menyatakan jumlah laman web tempatan yang telah digodam.

"Buat masa ini, kami tidak dapat mengulas lanjut, tetapi percaya proses pembaikan sedang dijalankan oleh pihak berkuasa yang berkenaan bagi menyelesaikan isu itu," katanya dalam kenyataan kepada Utusan Malaysia, di sini hari ini.

Kelmarin, Ketua Pegawai Penyelidik F-Secure Corporation, Mikko Hypponen melalui akaun Twitternya menyebarkan mengenai rancangan kumpulan penggodam itu.

F-Secure merupakan syarikat keselamatan perisian komputer yang berpangkalan di Helsinki, Finland.

Beberapa jam kemudian, kumpulan anonymous itu melalui satu video di laman Youtube mendakwa tindakan mereka adalah kerana tidak bersetuju dengan langkah kerajaan Malaysia menapis pelbagai laman web dalam dan luar negara.

"Kami bimbang jika kerajaan Malaysia terus menafikan kebebasan manusia, kami terpaksa bertindak pantas tanpa belas kasihan," kata kumpulan itu melalui satu rakaman suara di Youtube.

Anonymous turut menggunakan wajah Guy Fawkes, salah seorang anggota kumpulan Kristian Katolik, The Gunpowder Plot 1605 yang cuba membunuh Raja England, James I bagi menentang pemerintahan Kristian Katolik, sebagai figura mewakili kumpulan itu.


Kerajaan sedia hadapi serangan siber

KUALA LUMPUR 15 Jun - Malaysia bersedia menghadapi apa jua kemungkinan serangan siber terhadap mana-mana laman web rasmi kerajaan termasuk ancaman daripada kumpulan yang bergelar anonymous.

Meskipun mengakui ancaman itu merupakan sesuatu di luar jangkaan, Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, langkah sewajarnya telah diambil bagi memastikan laman web kerajaan selamat daripada digodam.

"Kami mengambil perkara itu secara serius. Walaupun ia bukan sesuatu yang dijangka, kami sebenarnya telah berdepan dengan cubaan untuk menggodam laman web kerajaan beberapa kali sebelum ini.

"Maklumat mengenainya telah dipanjangkan kepada pihak berkuasa dan agensi berkaitan. Kami bersedia berdepan menerusi pakar daripada Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia serta CyberSecurity Malaysia dan beberapa agensi lain," katanya selepas menyampaikan ucaptama pada Sidang Kemuncak Penulis Blog dan Media Sosial Sedunia 2011 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), di sini hari ini.

Baru-baru ini, sebuah kumpulan menggelarkan diri mereka sebagai anonymous menyatakan hasrat untuk menggodam laman web kerajaan kerana mendakwa Malaysia sebagai salah satu negara paling tegas mengenakan sekatan, bukan saja Internet malah tayangan filem dan siaran televisyen.

Mereka merancang melakukan serangan yang dipanggil 'Operasi Malaysia' itu pada pukul 7.30 petang, Rabu waktu GMT (3.30 pagi Khamis waktu Malaysia). Ancaman mereka dimuat naik ke web i.imgur.com/ PTFWh.png Selasa lalu.

Kumpulan sama sebelum ini pernah menyerang laman web kerajaan Zimbabwe, Turki, polis Sepanyol serta memuat naik banyak video lucah ke Youtube sempena satu hari yang digelarkan mereka sebagai Youtube porn day.

Mengulas dakwaan kumpulan itu kononnya Malaysia menyekat hak asasi dengan membuat sekatan tersebut, Rais menganggap kumpulan tersebut mungkin telah tersalah faham akan niat baik kerajaan.

"Kerajaan tidak pernah mengamalkan sekatan, sebaliknya tindakan diambil terhadap laman web tertentu kerana mereka terlibat dengan jenayah," katanya.


Rabu, 15 Jun 2011

Mengapa Thailand Sambut Hari Bapa Pada 5 Disember?

Hari Bapa merupakan suatu hari cuti sekular yang bermula pada awal abad ke-12 untuk kaum lelaki menyambut kebapaan, dan untuk memberi penghormatan dan peringatan terhadap para bapa. Hari Bapa disambut pada tarikh yang berlainan di seluruh dunia dan selalu menglibatkan pemberian hadiah kepada para bapa dan kegiatan kekeluargaan.

Pada hari Ahad minggu ke tiga bulan Jun 2011 ini, kita akan meraikan Hari Bapa. Negara Malaysia menyambut Hari Bapa bersama-sama negara lain seperti Amerika Syarikat, Afrika Selatan, Argentina, Bahamas, Bangladesh, Belanda, Bulgaria, Chile, China, Colombia, Costa Rica, Cuba, Cyprus, Filipina, Greece, Guyana, Hong Kong, India, Ireland, Jamaica, Jepun, Kanada, Malta, Mauritius, Mexico, Pakistan, Panama, Paraguay, Perancis, Peru, Puerto Rico, Singapura, Slovakia, Sri Lanka, Switzerland, Trinidad dan Tobago, Turki, United Kingdom, Venezuela, Zimbabwe.


Tahukah anda bahawa di negara Thailand, Hari Bapa disambut pada 5 Disember.
Mengapa Thailand Sambut Hari Bapa Pada 5 Disember?

Bagi negara Thailand, 5 Disember adalah Hari Bapa iaitu bersamaan hari kelahiran Raja Thailand . Bagi orang Thailand raja dianggap sebagai sebagai 'Bapa Bangsa'.  Oleh itu hari bapa bagi negara Thailand disambut pada 5 Desember semperna hari ulang tahun raja mereka.

Siapakah Raja Mereka itu?



Raja Bhumibol Adulyadej Agung dilahirkan pada Isnin, 5 Disember 1927 di Amerika Syarikat. Dia adalah raja-satunya yang pernah dilahirkan di Amerika Syarikat.



Kuning adalah warna kelahiran Raja kerana kuning adalah warna dari sebuah kelahiran Isnin menurut kepercayaan tradisional Thailand. Jadi setiap hari Isnin di sepanjang tahun, orang Thailand mengenakan kemeja kuning khas untuk menghormati Raja.


Klik ini, Mungkin anda Menang!
Hari Bapa 2011

Selasa, 14 Jun 2011

Tukar Password Bank Segera, Malaysia akan dihack Khamis ini

Tukar Password Bank Segera, Malaysia akan dihack Khamis ini 16 jun 2011, jam 1530

Sumber dari beberapa laman web, 1 kumpulan pengganas cyber yang menggelarkan kumpulan mereka sebagai "Anonymous" akan melancarkan serangan di 07:30 GMT pada Rabu (Kamis 03:30 waktu Malaysia) dan telah menamakannya "Operation Malaysia."


Sama ada betul atau tidak entah... tapi dinasihatkan untuk elak dari kena kesan dari aktiviti hacking ni baik anda-anda semua Tukar Password Online Bank Anda secepat mungkin. (Pastikan Password Tidak Sama Dengan Password Email)



Sumber dari youtube yang di upload oleh nick TechUnderscored.



Greetings, Malaysia, We have seen the censorship taken by the Malaysian government, blocking sites like The Pirate Bay, and WikiLeaks. Malaysia is one of the world's strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable. You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom, without fear of government interference. Do not think that no one else notices. Your structured government has done the talking, and we hear loud and clear. Let this be an announcement to all your people. This is a sign, a warning, and an opportunity to listen to ideas above your own. In a way you are being stubborn. But how will this help anyone or your country. We fear that if you make further decisions to take away human freedom. We are obligated to act fast and have no mercy. For rules were meant to be broken. And corruption was meant to be washed away and forgiven. Now we will wash your corruption away so be prepared. Take this as a favor.

Profail TechUnderscored :



Name: Nyan
Channel Views: 272
Total Upload Views: 2,052
Joined: Jan 11, 2011
Last Visit Date: 5 hours ago
Subscribers: 33
About Me:
nyan cay
Country: Antarctica
Occupation: Tech Reviews And More
Companies: Tech_Underscored
Interests: nyan cat
Movies: nyan cat
Music: nyan cat
Books: nyan cat


Sumber dari theepochtimes.com

Interview with Anonymous Hackers, Malaysia Next Target

The “hacktivist” group, Anonymous, posted a mission statement to Pastebin on June 12 describing the reasoning behind their planned and upcoming attack on official Malaysian government websites. Anonymous warned, “We fear that if you make further decisions to take away human freedom, we [will be] obligated to act fast and have no mercy.”

Anonymous claims that Malaysia is preventing the free distribution of information by censoring its internet, calling it “one of the world’s strictest governments,” similar to the reasoning behind their recent attacks on Turkish government websites, after which 32 people—who the Turkish government claimed were members of Anonymous—were arrested.

Sources within Anonymous revealed several details in an exclusive interview with the Epoch Times on the upcoming action, organization, and target selection process of the group.

Anonymous revealed that target countries are selected based on input from users in those countries, however when asked whether or not there were Anonymous in Malaysia, they responded only that “[We] cannot give you that info.”

They further revealed that certain countries, however notorious for internet censorship, like China, are incredibly difficult to attack because they do not have many users who are based in the country and therefore do not have effective inside sources to relay information. The group says an attack on China might come someday, but not any time soon.

Sources within Anonymous went on to say they understand that the Malaysian government will “not be happy” and are anticipating a negative reaction. In order to remain covert and prepare for the operation, Anonymous have been advising all of their participants to use Virtual Private Networks (VPNs) in order to encrypt their network connections and transfer their data from remote locations that cannot be accessed without authentication.

The sources say that users who have been arrested before failed to use VPNs or other security measures to protect their identities. Anonymous does respond when their members are detained however.

The group retaliated against Spain on Friday for arresting three of its members by taking down the Spanish official police website—the effort being known as OpPolicia—for “a combined total of a lot more than an hour”, contrary to what some news sources reported.

The sources said that even now, “OpTurkey”, the continuation of efforts against the Turkish government in response to the arrests made in Turkey, was underway. One member said, “I cannot speak for the future of the operation, but currently [the site that is targeted] has been down for 1 hour already and it seems more popular than OpPolicia, and it looks like the target’s server is crap, so it might stay down for some time.”

They revealed that they fear “being backtracked” and do worry about getting caught, however they feel safer knowing that “there is a liberating faith” in the nature of Anonymous. One member stated “It’s what makes it fun though.”

The nature of Anonymous is most accurately described in their name. They view themselves as less of a real group and more of a collective of voices who speak out and protest against censorship and what they believe are efforts to suppress the freedom of speech and information. The composition of their membership may vary from day to day and anyone can be a part of anonymous at any time without any real or permanent stake.

When asked if they had a large user base in the Middle East, they responded, “[our] groups aren’t groups, they’re scattered everywhere. We don’t even know.”

The sources also stated that they have had interaction with another hacker group which has been making headlines, LulzSec. However, they stated that they have not been involved with any of LulzSec’s activities nor has LulzSec been involved with Anonymous operations.

They did state that in a sense, LulzSec are also “Anons” because they share a similar root. “They are Anons,” however, “LulzSec has nothing to do with Anonymous, apart that they sprang of the same base.”
Anonymous continues to affirm that “we’re trying to loosen the ties on Malaysia’s government and its internet censorship.”

According to purported Anonymous images circulating around the web, the attack on Malaysia is to commence on June 15th.


Manakala berita dari thestar.com.my

Hacker group to attack M'sian Govt portal (update)   

PETALING JAYA: A hacker group has threatened to attack the www.malaysia.gov.my website.

The group, which calls itself Anonymous, said it will launch the attack at 7.30pm GMT on Wednesday (3.30am Thursday Malaysian time) and has named it “Operation Malaysia.”

It posted the threat in a graphic on this website, http://i.imgur.com/PTFWh.png.

Mikko Hypponen, chief research officer at the F-Secure Corporation - a computer security software company based in Helsinki, Finland - tweeted about the threat at 4.42am Malaysian time.

No other details were available at this time. It is also not known why Anonymous has targeted the Malaysian website.

But there has been an uptick in “hacktivism” these past weeks, where hacker groups have targeted various organisations for political purposes.

Hackers have attacked the International Monetary Fund and Sony PlayStation Network, as well as the networks of aeronautics company Lockheed Martin Corp and Citibank in North America, amongst others.

Anonymous was blamed for the hack into the PlayStation network but a spokesman for the group has denied involvement, saying that its aims are political. Spain, however, has arrested three suspected members of the hacker group for that attack.

Anonymous apparently comprises a vast number of hackers in various countries, who have been organised into cells that share common goals. They operate anonymously but in a co-ordinated fashion.

Meanwhile the AP reported from New York that a group of hackers has gained access to the websites of the U.S. Senate and video game company Bethesda Softworks, the latest in a series of cyberattacks plaguing a broad range of online victims.

The group, which calls itself Lulz Security, posted what it called a "small, just-for-kicks release of some internal data" from Senate.gov on its website on Monday.

Likely referencing reports that the Pentagon is considering whether a cyberattack could be considered an act of war, the group also wrote "is this an act of war, gentlemen? Problem?"

A representative from the office of the Senate sergeant-at-arms did not immediately return a phone message for comment Monday afternoon.

Bethesda acknowledged the intrusion in a blog post Monday, saying hackers may have gained access to users' names, email addresses and passwords. The company said no credit card data or other financial information were compromised.

Josh Shaul, chief technology officer at database security software maker Application Security Inc., said the data Lulz posted is "verifiable proof" that it was able to gain access to and take control of the Senate's website.

"It's a very skilled group," he said. "They claimed it was easy."

Lulz Security has also recently claimed responsibility for breaking into the websites of PBS, Sony Pictures, Nintendo and others. Meanwhile, it's unclear who was responsible for a recent cyberattack on the International Monetary Fund's computer system or the one on Citibank that stole about 200,000 credit card account numbers, customer names and email addresses.

Shaul said the recent string of attacks take advantage of insecure systems. While companies are protecting the perimeter of their computer systems, once hackers get in, "everything is there to own," he said. It's the equivalent of a bank putting a guard at the door and leaving all the money in a pile instead of in safes and vaults, he added.

"We've created this situation where it's so easy for a skilled attacker to break in and get data," Shaul said. "They are doing it because they can."

Bethesda declined to comment beyond its blog post and did not say how many users were affected.

In Twitter messages, Lulz (Internet-speak for laughs) said it has had information on more than 200,000 users "for weeks" and broke into Bethesda's website more than two months ago. Bethesda, meanwhile, said that a hacker group "attempted an unlawful intrusion" over the weekend.

Lulz said on its website Monday it is not releasing information it has on the 200,000-plus users.

Bethesda, behind games such as "Brink" and "Fallout: New Vegas," is a subsidiary of ZeniMax Media Inc., based in Washington, D.C.

Cara Cari Fail Yang Delete di Pendrive, Momory Card atau Recycle bin

Anda terdelete fail..
Macam mana cara nak Cari Fail Yang Delete di Pendrive, Momory Card atau Recycle bin ?

Recuva (diucapkan "recover") merupakan sebuah utiliti Windows freeware untuk mengembalikan fail yang telah anda delete dari komputer anda.

Anda juga boleh mencari fail daripada Recycle bin yang telah dikosongkan .

Anda juga boleh mencari semula fail yang telah anda delete dari pendrive.

Andan juag boleh mencari gambar dan fail lain yang telah anda delete dari kad memori kamera digital atau MP3 player.

Bahkan akan membawa kembali fail yang telah dibuang dari iPod anda, atau oleh bug, crash dan virus!

     Mudah menggunakan antara muka - hanya klik 'Scan' dan memilih fail yang ingin anda sembuh
     Mudah digunakan penapis untuk hasil berdasarkan nama fail / jenis
     Wikipedia Windows seperti antara muka dengan Tayangan senarai dan Pohon
     Dapat dijalankan dari drive USB thumb
     Mengembalikan semua jenis fail, dokumen-dokumen office, gambar, video, muzik, e-mel, apa saja.
     Menyokong FAT12, FAT16, FAT32, ExFAT, NTFS, NTFS5, NTFS + EFS file systems
     Mengembalikan fail dari removable media (SmartMedia, Secure Digital, MemoryStick, Digital kamera, Floppy disk, Jaz Disks, Sony Memory Sticks, Compact Flash card, Smart Media Card, Secure Digital Card, dll)
     Mengembalikan fail dari ZIP drive luaran, firewire dan USB Hard drive



Cara untuk mendapatkan semula fail yang telah anda delete.

1. Download software Recuva
    Kalau tak jumpa, sila download Recuva di sini. (saya telah pun upload)

2. Install software tersebut... dan dubble klik untuk untuk run program tersebut.

3. Pilih drive yang hendak di'recover' atau diselamatkan atau kembalikan





 




.

Ahad, 12 Jun 2011

Tutorial Cara Buat Menu Blog dan Cara Editnya

Salam sejahtera semua... hari ni saya dapat lagi ilmu tentang  ' Tutorial Cara Buat Menu Blog dan Cara Editnya ' dan bersama editnya... banyak tu tak lah,, cuma saya share setakat yang saya tahu selepas membuat beberapa ujikaji.
caranya sama macam entri sebelum ni iaitu Cara Buat Basic Menu Blog.

Langkah 1. Klik dashboard > layout > page element > add a gadget > HTML/javascript


Langkah kedua- Copy kod dibawah ni, dan Paste kat HTML/JavaScript (Langkah 1)


<style>
#container {
width: 100%;
margin: 0px 0px;
padding: 0px 0px 40px 10px;
}

ul, li {
margin: 0; padding: 0;
}

#blob {
border-right: 1px solid #0059ec;
border-left: 1px solid #0059ec;
position: absolute;
top: 0;
z-index : 1;
background: #810541;
background: -moz-linear-gradient(top, #810541, #800517);
background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#810541), to(#800517));
-moz-border-radius: 4px;
-webkit-border-radius: 4px;
-moz-box-shadow: 2px 3px 5px #011331;
-webkit-box-shadow: 2px 3px 5px #011331;
}

#lava-lamp {
background: #F52887;
float: left;
border: 1px solid #BDBCBA;
margin: 0px 0px 15px;
padding: 8px 35px 10px 0px;
}

#lava-lamp li {
float: left;
list-style: none;
border-right: 1px solid #4a4a4a;
border-left: 0px solid #4a4a4a;
}

#lava-lamp li a {
color: #DDDCD8;
text-shadow: 0 0px 1px #81807B;
position: relative;
z-index: 2;
float: left;
font-size: 13px;
font-family: arial, sans-serif;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
padding: 0px 20px;
}
</style>

<div id="container">

<ul id="lava-lamp">
<li id="selected"><a href="http://blog anda/">Home</a></li>
<li></li>
<li><a href="link 1/">tajuk</a></li>
<li><a href="link 2/">tajuk 2</a></li>
<li><a href="link 3/">tajuk 3</a></li>
<li><a href="link Facbook pun boleh/">Facebook</a></li>
<li><a href="link Twitter pun boleh/">Twitter</a></li>
</ul>

</div>

<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js" type="text/javascript"></script>

<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.7.2/jquery-ui.min.js"></script>

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.spasticNav.js"></script>

<script type="text/javascript">
$('#lava-lamp').spasticNav();
</script>


Yang anda perlu masukkan adalah yang saya warnakan merah, kuning dan putih.
Merah = link url blog anda
Kuning = link url yang anda ingin masukkan
Pink= nama atau tajuk link yang anda ingin masukan

sama macam entri sebelum ni...

dah siap.. jangan lupa klik save :)
Selamat mencuba...


EDIT

Sebagai panduan untuk anda mengedit adalah seperti berikut;



Untuk ubah edit text seperti warna, font dan saiz, edit pada kod seperti bawah ni

#lava-lamp li a {
color: #DDDCD8;
text-shadow: 0 0px 1px #81807B;
position: relative;
z-index: 2;
float: left;
font-size: 13px;
font-family: arial, sans-serif;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
padding: 0px 20px;


Untuk ubah warna background edit kod seperti dibawah

background: #FF0000;


Untuk ubah saiz background edit kod seperti dibawah

padding: 8px35px 10px 0px;


Untuk cari kod warna yang nak dimasukan, di bawah ni saya lampirkan... klik jer mana2 kod yang nak, dan copy kod yang tertera

KOD WARNA BLOG















































































































































































































Kode warna yang terpilih :

Rabu, 8 Jun 2011

Tutorial Cara Buat Basic Menu Blog

Ini adalah contoh menu yang saya akan tunjuk tutorialnya.


Untuk buat basic menu macam gambar diatas, pertama sekali semua entri dalam blog anda mestilah telah pun dilabelkan.

Ke-2. Klik dashboard > layout > page element > add a gadget > HTML/javascript

Ke-3. Copy code berikut ke dalam ruangan html/javascript.


<ul class='glossymenu'> <li class='current'><a href="url blog anda/">Home</a></li>

<li><a href="link 1/">tajuk link 1</a></li>

<li><a href="link 2/">tajuk link 2</a></li>

</ul>




Link: Masukkan link untuk dibuka
Tajuk link: Masukkan perkataan/ayat untuk link


# Cara nak copy link label - letak mouse cursors pada tajuk di lebel > right click> copy link location


Jika anda hendak masukkan lebih banyak menu, cuma copy paste <li><a href="link 1/">tajuk link 1</a></li> dan letakkan sebelum </ul>

Ke-4. Klik save... selesai


Selamat mencuba...

Tutorial Cara Buat Dropdown Menu

Tujuan Buat "DROPDOWN MENU" adalah untuk jimatkan ruang blog untuk meletakkan pelbagai link. Bila ruang blog kecil secara tak langsung juga blog kita jadi ringan. link yang boleh diletakkan pada dropdown menu ni pula adalah seperti link blog rakan, link rujukan, atau topik-topik yang terkandung dalam blog kita ( yang kita dah labelkan).

Ini contoh dropdown menu ;


Cara nak buat dropdown menu ini adalah seperti berikut;

1. Klik dashboard > layout > page element > add a gadget > HTML/javascript

2. Copy code berikut ke dalam ruangan html/javascript.


    <select onChange="document.location.href=this.options[this.selectedIndex].value;">
    <option selected>Tajuk</option>
    <option value="Link">Text</option>
    </select>



Link: Masukkan link untuk dibuka
Text: Masukkan perkataan/ayat untuk link

Jika anda hendak masukkan lebih banyak menu, cuma copy paste <option value="Link">Text</option> dan letakkan sebelum </select>

3. Klik save... selesai

Selamat mencuba...

Jumaat, 3 Jun 2011

Kertas Peperiksaan Yang Kelakar

Mesti guru yang memeriksa kertas soalan tension bila dapat pelajar yang sebegini.... layann











Rabu, 1 Jun 2011

Katak hijau Australia adalah pemangsa?

Sedang layan internet, tiba2 jumpa gambar katak. biasanya katak makan serangga. tapi dalam gambar ni katak makan ular dan tikus. PELIK..! entah la sama ada ia benar atau hanya rekaan.









Dari pada carian internet, tak de pula mengatakan katak ini sejenis pemangsa. Katak jenis ini adalah katak hijau Australia ( Green Tree Frog ). terdapat beberapa spesis seperti Litoria splendida, Litoria caerulea, dan Litoria infrafrenata. Katak ini juga dijadikan sebagai binatang kesayangan dan binatang peliharaan kerana ia mudah dijaga. Terdapat juga juga ahli sintis mengatakan katak ini boleh dimakan ( tidak beracun).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FeedBurner FeedCount

Pengikut

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Subscribe Now: poweredby

Powered by FeedBurner